KA_april2019

K zavzetosti zaposlenih pristopimo celovito

  • KAdri

V podjetjih si želimo produktivnih in učinkovitih zaposlenih, ki so malo bolniško odsotni in zelo pripadni. Želimo si učinkovite komunikacije, dobrih medosebnih odnosih in vsesplošnega zadovoljstva. Želimo si zavzetih zaposlenih. Kako do njih?

Za delovno zavzetost žal ni čarobne paličice, s katero bi zamahnili in odpravili svoje 'težave' in izzive. Prav tako na stanje bolniških odsotnosti in slabe produktivnosti ne pomaga 'nalepiti obliž' z enim teambuildingom ali delavnico o komunikaciji, ki bo ostala zgolj teoretična. Na delovno zavzetost je potrebno gledati in jo graditi celovito. Zamislimo si na primer nek ekosistem z ogromno komponentami: z živalmi, rastlinami, z vplivom na druge ekosisteme itd. Prav vsi deli ekosistema so med seboj povezani; ena sprememba vodi k drugi. Z zavzetostjo je podobno. Ne moremo poskrbeti le za en vidik, ostale pa zanemariti. Ne moremo le gasiti požara tam, kjer je 'najhuje' in pričakovati optimalne rezultate.

Schmidt navaja, da obstaja hierarhija predpogojev, ki vodijo do delovne zavzetosti in posledično do visoke ravni organizacijske uspešnosti. Ali drugače: pot do napredka in rasti je treba tlakovati.

Produktivnost

Izbrati kader in ga tudi zadržati

Celovit pristop se začne pri selekciji kadrov. Imajo kandidati prava znanja, izkušnje, željo po učenju in motivacijo? Ali so osebnostno primerni za določeno delo in kolektiv? Kako naj bo zaposleni zadovoljen in zavzet, če pa se na primer ne počuti del ekipe, ima konfliktne odnose, potrebuje drugačen način povratnih informacij ipd.?

Kar je še pomembneje: ključne kadre želimo tudi zadržati. Poleg razvojnih razgovorov, se podjetja odločajo za psihološka testiranja ne zaradi selekcije same, temveč tudi zaradi razvoja potencialov in strateškega načrtovanja. Psihometrični in psihološki testi, kot so PXT, PPI in CP360, vodstvu podjetja ali organizacije nudijo informacije o osebnostni naravi kandidata, pa tudi kaj ga motivira in kje so njegovi interesi.

Iris Kaiser

Iris Kaiser
Strokovna sodelavka

Zadnji Blog zapisi

KA_novica
  • NovičKA

Januarsko srečanje s poslovnimi partnerji: Hvala, ker se dopolnjujemo in skupaj rastemo

»Pozitivnih poslovnih zgodb nikoli ne pišejo podjetja. Pišemo jih ljudje.« S temi besedami je direktorica Zvezdana Lubej v sredo, 29. januarja, na srečanju Januarski pogovor nagovorila polno dvorano poslovnih partnerjev in prijateljev Profiles International Slovenia ter Kadrovske asistence.
KA_jan_20
  • Delovno Pravo

Novost: vsi starši prvi dan s prvošolčki v šolske klopi

11. januarja je začela veljati dopolnitev Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1). Ta med drugim vsem staršem bodočih prvošolcev omogoča plačan dan dopusta, da bodo lahko svoje otroke ponosno in brezskrbno pospremili v šolo.
Capture
Maja Brajnik
delovnopravna strokovnjakinja
KA_dec19
  • Delovno Pravo

Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo veljavna samo do konca leta

Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo (KPOP) je bila sklenjena za določen čas in je veljala do 31. decembra 2018. Normativni del KPOP se je uporabljal še 12 mesecev po prenehanju veljavnosti kolektivne pogodbe, torej do vključno 31. decembra 2019.
Capture
Maja Brajnik
delovnopravna strokovnjakinja