KA_avg19

Besedilo novega Zakona o varstvu osebnih podatkov še ni usklajeno

  • RevizorKA

Ministrstvo za pravosodje je v ponovno medresorsko in strokovno usklajevanje poslalo besedilo predloga novega Zakona o varstvu osebnih podatkov. Kaj predlagajo?

Ministrstvo za pravosodje je 14. avgusta v ponovno medresorsko in strokovno usklajevanje posredovalo besedilo predloga novega Zakona o varstvu osebnih podatkov. Slednji bo na sistemski ravni izvajal določbe dveh pravnih aktov EU iz leta 2016: Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) in Direktive o varstvu osebnih podatkov za področje policijskega in kazenskega pravosodnega delovanja.

Najpomembnejši novosti

Tokratna različica besedila prinaša kar nekaj pomembnih novosti, kot sta:
- bolj dosledna uskladitev predloga z določbami Splošne uredbe;
- celovitejši prenos Direktive o varstvu osebnih podatkov za področje policijskega in kazenskega pravosodnega delovanja, ki se nahaja v novem II. delu predloga zakona.

Kaj vse vsebuje predlog?

V I. in III. delu predloga zakona je zajeta bistvena vsebina glede obdelav osebnih podatkov, ki obsega od splošnih določb do področne ureditev, kot je denimo videonadzor. Poleg tega so pomembne zakonsko določene pristojnosti nadzornega organa (7. poglavje I. dela predloga zakona) ter določbe o pooblaščenih osebah za varstvo osebnih podatkov (5. poglavje I. dela predloga zakona).

Capture

Maja Brajnik
delovnopravna strokovnjakinja

Zadnji Blog zapisi

KA_jan_20
  • Delovno Pravo

Novost: vsi starši prvi dan s prvošolčki v šolske klopi

11. januarja je začela veljati dopolnitev Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1). Ta med drugim vsem staršem bodočih prvošolcev omogoča plačan dan dopusta, da bodo lahko svoje otroke ponosno in brezskrbno pospremili v šolo.
Capture
Maja Brajnik
delovnopravna strokovnjakinja
KA_dec19
  • Delovno Pravo

Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo veljavna samo do konca leta

Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo (KPOP) je bila sklenjena za določen čas in je veljala do 31. decembra 2018. Normativni del KPOP se je uporabljal še 12 mesecev po prenehanju veljavnosti kolektivne pogodbe, torej do vključno 31. decembra 2019.
Capture
Maja Brajnik
delovnopravna strokovnjakinja
KA_nov19
  • Delovno Pravo
  • KAdri

Boste ob koncu poslovnega leta izplačevali del plače za poslovno uspešnost?

Delodajalci se vse pogosteje odločajo, da ob koncu uspešnega poslovnega leta svoje zaposlene nagradijo za vložen trud, s katerim so pripomogli k uspehu celotnega podjetja.
Doris
Doris Rakuša
Pravna svetovalka