KA_feb20

Ali veste, kako se vaš bodoči sodelavec ujema z delovnim mestom?

 • KAdri

Pri zaposlovanju novih sodelavcev je pomembno preveriti in uskladiti njihovo ujemanje z bodočim delovnim mestom. Če ste kadrovski, osebni ali poslovni svetovalec in sodelujete v selekcijskih postopkih, upravljanju s talenti in razvojem vodij, vam lahko pri vodenju postopkov pomaga psihometrično orodje ProfileXT®. Z njim merimo miselne sposobnosti, osebnostne lastnosti in poklicna sidra ter na podlagi rezultatov presodimo ujemanje osebe z delovnim mestom.

S psihometričnim orodjem ProfileXT® dobimo vpogled in informacije v sedem ključnih področij, ki jih morate preveriti, ko zaposlujete novega sodelavca:

 1. kako se oseba ujema z delovnim mestom;
 2. ali ima oseba takšne miselne sposobnosti, da bo kos zahtevam delovnega mesta;
 3. ali ima takšne osebnostne lastnosti, ki so potrebne za uspešno opravljanje delovnih nalog;
 4. ali ima oseba interes za to delo in kaj jo res motivira;
 5. katere potenciale razvijati, da bo maksimalno uspešen;
 6. kdo se najbolj ujema s posameznim delovnim mestom; in
 7. kdo ima potencial za prevzem vodstvenih pozicij.

Vabljeni na tridnevno usposabljanje konec marca

Rešitev, ki vam je lahko v veliko pomoč pri zaposlovanju in usklajevanju potreb že obstoječih zaposlenih in njihovih delovnih mest, bomo predstavili konec marca. Vabljeni, da se udeležite tridnevnega usposabljanja za licenciranega uporabnika PXT, ki ga v Profiles International Slovenia organiziramo 24. in 25. marca, ter 1. aprila v Ljubljani.

Dodatne informacije in prijavo najdete s klikom na povezavo: samostojna uporaba orodja PXT.

Iris Kaiser

Iris Kaiser
Strokovna sodelavka

Zadnji Blog zapisi

KA_mar20
 • Izobraževanja

Webinar: MEGA KORONA ZAKON – MEGA POMOČ?

Na webinarju bodo obravnavani vsi navedeni ukrepi, pogoji, pod katerimi ga boste lahko uveljavljali in način, na katerega boste lahko zahtevali povračilo nadomestila plače delavcev in oprostitev plačila prispevkov.
Doris
Doris Rakuša
Pravna svetovalka
KA_mar20_6
 • Delovno Pravo

Vlada predlog novega #protiKoronapaketa že poslala v Državni zbor

Vlada je v nedeljo, 29. marca, sprejela besedilo Zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) za državljane in gospodarstvo ter ga v obravnavo in sprejetje po nujnem postopku predložila Državnemu zboru Republike Slovenije.
Doris
Doris Rakuša
Pravna svetovalka
KA_mar20_5
 • Delovno Pravo

Novi 'korona' zakon

Vlada je danes predstavila predlog novega t. i. MEGA KORONA ZAKONA. Po besedah predsednika vlade je ta zakon v prvi vrsti namenjen 'zamrznitvi' normalnega stanja, ohranitvi ljudi, delovnih mest ter potenciala družbe in države med trenutno krizo.
Sanja
Sanja Miljuš Herman
Vodja pravne pisarne